Cégünk történelme - a kezdetektől napjainkig

 

Az 1998-ban alakult, budapesti székhelyű Argon-Ker Kft. 100%-ban magyar tulajdonban lévő, folyamatosan fejlődő, kavics és homok bányászatára szakosodott vállalkozás. Első éveinkben az M3-as autópálya építéséhez kapcsolódóan, kisebb anyagnyerőhelyek – mai szakszóval: célkitermelő-helyek – üzemeltetését végeztük, míg 2000-ben beindítottuk a ma is eredményesen működő Hejőpapi III. kavics- és agyagbányát.

A cég által elsőként üzemeltetett bánya Budapesttől 156 km-re, Hejőpapi település külterületén található, és az M3-as és M30-as autópályák közelségének köszönhetően nagyon jó közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik. A több mint 300 hektáros bányatelekből, melyen megközelítőleg 90.000.000 m³-nyi anyag termelhető ki, a mostanáig bányaművelésbe vont terület 76 hektár.

Ez a bánya éveken át jelentős szerepet játszott a továbbépülő M3-as, és az abból Miskolc, illetve Debrecen irányába kiváló M30-as és M35-ös autópályák anyagellátásában. Ezek a munkák, és a betonüzemekbe, valamint a kiemelkedően nagyszámú építőanyag-kereskedésbe történő beszállítások szükségszerűen igényelték a bánya folyamatos modernizálását, újabb, nagyobb kapacitású bánya- és rakodógépek beszerzését.

A vevőközpontú működés egyik legnagyobb eredményeként kialakult térségi piacvezető pozíció lehetővé tette a HOLCIM Hungária Zrt. Hejőpapi I.-es kavicsbányájának felvásárlását 2012-ben, mellyel nem csak az újabb 50 hektárnyi területen lévő további nyersanyagkészlet (kb. 12.000.000 m³ anyag) került cégünk birtokába, de a komplett kitermelő és osztályozó kapacitást is sikerült jelentősen tovább növelnünk.


Webdesign, fejlesztés: DynamicSoft Design